Celem konkursu jest upowszechnianie wiedzy o regionalnych produktach, tradycji spożywania pasztetów i wyrobów z mięsa oraz pieczywa, przepisach i recepturach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Konkurs odbędzie się 11 września 2016 r. w Restauracji „Dworek 1885” przy ul. Kaliskiej 7/9 w Ostrzeszowie. Wyniki konkursu i wręczenie nagród odbędzie się w dniu konkursu.
Konkurs obejmuje 4 działy:
- najlepszy pasztet:
Konkurs będzie odbywał się w kategoriach:
- Przedsiębiorstwa, firmy branży mięsnej, restauracje i stołówki
- Koła gospodyń wiejskich i gospodarstwa agroturystyczne, osoby indywidualne
- Szkoły
- Wystawcy Zagraniczni
- najlepsza potrawa z gęsi
Konkurs będzie odbywał się w kategoriach:
- Przedsiębiorstwa, firmy branży mięsnej, restauracje i stołówki
- Koła gospodyń wiejskich i gospodarstwa agroturystyczne, osoby indywidualne
- Szkoły
- najlepszy chleb
- najlepsza nalewka
Szczegółowe informację można uzyskać po zapoznaniu się z regulaminem konkursu.