Celem konkursu jest upowszechnianie wiedzy o regionalnych produktach, tradycji spożywania pasztetów i wyrobów z mięsa oraz pieczywa, przepisach i recepturach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Konkurs odbędzie się 11 września 2016 r. w Restauracji „Dworek 1885” przy ul. Kaliskiej 7/9 w Ostrzeszowie. Wyniki konkursu i wręczenie nagród odbędzie się w dniu konkursu.

Konkurs obejmuje 4 działy:

 

- najlepszy pasztet:

 

 

Konkurs będzie odbywał się w  kategoriach:

 

  • Przedsiębiorstwa,  firmy branży mięsnej,  restauracje i stołówki
  • Koła gospodyń wiejskich i gospodarstwa agroturystyczne, osoby indywidualne
  • Szkoły
  • Wystawcy Zagraniczni

 

- najlepsza potrawa z gęsi

 

 

Konkurs będzie odbywał się w kategoriach:

 

  • Przedsiębiorstwa,  firmy branży mięsnej,  restauracje i stołówki
  •  Koła gospodyń wiejskich i gospodarstwa agroturystyczne, osoby indywidualne
  • Szkoły

 

- najlepszy chleb 

- najlepsza nalewka

 

 

Szczegółowe informację można uzyskać po zapoznaniu się z regulaminem konkursu.

 

Regulamin