W dniach 26-27 września odbył się kolejny już Festiwal Pasztetników i Potraw z Gęsi. Prezentujemy listę laureatów.
Ostrzeszów, 26 września 2009 r.
PROTOKÓŁ Z OCENY
ZGŁOSZONYCH NA KONKURS PASZTETÓW I POTRAW Z GĘSI
NA IV OGÓLNOPOLSKIM FESTIWALU PASZTETNIKÓW I POTRAW Z GĘSI.
W dniu 26 września 2009 r. w godz. 1300 – 1600 dokonano oceny zgłoszonych na konkurs pasztetów i potraw z gęsi na IV Ogólnopolskim Festiwalu Pasztetników – Ostrzeszów 2009.
Do prac przystąpiła Kapituła w składzie:
Lp. |
Imię i Nazwisko |
Instytucja |
1 |
prof. dr hab. Włodzimierz Dolata |
Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu |
2 |
dr Jerzy Mróz |
Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu |
3 |
mgr inż. Andrzej Bobrowski |
Dyrektor Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urząd Marszałkowski w Poznaniu |
4 |
dr Grzegorz Russak |
Prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego w Warszawie |
5 |
Witold Wróbel |
Prezes Stowarzyszenia Rozwoju Rolnictwa i Wsi AGROUNIA w Poznaniu |
6 |
Mirosława Rzepecka |
Kustosz Muzeum Regionalnego w Ostrzeszowie |
7 |
Romana Chojnacka |
Studium Gospodarstwa Domowego Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu |
8 |
Jolanta Przytuła |
Studium Gospodarstwa Domowego Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu |
9 |
Celina Helbik |
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP w Warszawie |
10 |
prof. dr Ewa Łukaszewicz |
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
11 |
Maksencja Bestry |
Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urząd Marszałkowski w Poznaniu |
12 |
Jacek Marcinkowski |
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP w Poznaniu |
13 |
Aleksandra Suwlińska Katulska |
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu |
Stwierdzono, że łącznie na konkurs zgłoszono produkty w ilości:
- Pasztety - 29
- Potrawy z gęsi - 10
Zgłoszone do konkursu produkty oceniono z podziałem na:
- - przedsiębiorstwa i firmy branży mięsne
- - koła gospodyń wiejskich i gospodarstwa agroturystyczne,
- - szkoły,
- - osoby indywidualne.