Na antenie telewizyjnej Dwójki prezentował przepisy staropolskiej kuchni łowieckiej w programie "Ostoja". Uchodził za jednego z najwybitniejszych znawców tradycji i obyczajowości szlacheckiej dawnej Rzeczpospolitej. Był dyrektorem Domu Polskiego w Pułtusku, a tamtejszą restaurację uczynił jedną z najlepszych w kraju. Pełnił też funkcję Prezesa Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Wypowiedziane przez niego słowa podczas wywiadu, którego udzielił Tomaszowi Gdule „Tradycja to nie moda; to są zwyczaje przekazywane z pokolenia na pokolenie nie dlatego, że tak wypada, ale ponieważ jest to mądre, piękne i potrzebne”, są motorem organizacji Ogólnopolskiego Festiwalu Pasztetników i Potraw z Gęsi w Ostrzeszowie.

Wyrazy współczucia i żalu  rodzinie i bliskim

W imieniu członków, zarządu i pracowników Stowarzyszenia Ostrzeszowska Lokalna Grupa Działania oraz organizatorów Ogólnopolskiego Festiwalu Pasztetników i Potraw z Gęsi

składa

Prezes Zarządu SOLGD Krystyna Sikora