Kapitule Konkursowej składającej się z cenionych specjalistów posiadających duże doświadczenie przy przeprowadzaniu konkursów kulinarnych przewodniczyć będzie Pani Hanna Szymanderska doświadczona specjalistka od kuchni polskiej, autorka ponad trzydziestu książek kulinarnych.

W celu wzięcia udziału w konkursie należy przygotować dwie jednakowe potrawy i  dostarczyć je w dniu 13 września 2014 roku w godzinach 11.00 do 13.00.

Do potrawy należy dołączyć przepis , recepturę, jak została wykonana, skąd się wywodzi.

Regulamin  i formularz zgłoszeniowy dostępne są na stronie www.socp.info.pl/konkursy

Degustacja potraw konkursowych odbędzie się w dniu 14 września 2014 roku w Zespole Szkól nr 2 w Ostrzeszowie, przy ul. Zamkowej 12 od godziny 10.00 do 14.00.Ogłoszenie wyników oraz  atrakcyjne nagrody dla zwycięzców  zostaną wręczone podczas Gali Festiwalu 14 września 2014 roku o godz. 11.30  w Sali Ostrzeszowskiego Centrum Kultury przy ulicy Gorgolewskiego.

Harmonogram

Regulamin

Formularz zgłoszeniowy

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Projekt realizowany w ramach Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Ostrzeszowska Lokalna Grupa Działania”

Projekt pn.: „Zachowanie dziedzictwa kulinarnego w ramach konkursu na najlepszy pasztet i konkursu na najlepszą potrawę z gęsi.” współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Osi  4 LEADER

Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.