Seminarium adresowane jest do:
- producentów żywności naturalnej, lokalnej i tradycyjnej,
- restauratorów,
- właścicieli gospodarstw agroturystycznych,
- podmiotów związanych ze sprzedawaniem produktów i potraw regionalnych,
- innych podmiotów związanych z produkcją i przetwarzaniem żywności.

Cele Seminarium:
Dostarczenia wiedzy z zakresu:
- działań marketingowych, wskazania możliwości istnienia na rynku, dystrybucji produktów żywnościowych wysokiej jakości, budowania marki lokalnej opartej na tradycjach kulinarnych regionu,
- aktualnych przepisów i regulacji prawnych w zakresie spełniania wymogów higieniczno-sanitarnych dla obiektów żywnościowych w świetle obowiązujących aktów prawnych,
- promocji Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska działającej w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.
 
Program Seminarium:
10.30 - 12.00 - Rynek produktów żywnościowych wysokiej jakości oraz budowa marki lokalnej opartej na tradycjach kulinarnych regionu
12.00  - 12.15 -  Przerwa kawowa
12.15 - 13.45 - Wymogi higieniczno-sanitarne dla podmiotów związanych z produkcją, przetwarzaniem lub sprzedawaniem produktów i potraw regionalnych w świetle obowiązujących aktów prawnych
13.45 - 14.00 -  Przerwa kawowa
14.00 - 15.30 - Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska miejscem promocji lokalnej i regionalnej żywności oraz współpracy między lokalnymi partnerami na rynku
15.30 - Poczęstunek dla uczestników
Udział w seminarium jest bezpłatny.
 
Kartę zgłoszeniowa do pobrania:
  
 
Projekt współfinansowany przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego
 
Dodatkowo informacji udzielają:
Biuro OLGD – Izabela Kunc, e-mail: iza.kunc@olgd.org.pl; tel.: (62)5860320;
tel./fax: (62)5058136
Księgowa OLGD - Katarzyna Wnuk, e-mail: kasia.wnuk@olgd.org.pl; tel.: 667777022
Dyrektor Biura OLGD – Anna Mądra, e-mail: anna.madra@olgd.org.pl; tel.: 667777024